Yazarın Adı: Kaan Burak Şen
Yayınevi: Küsurat Yayınları
ISBN: 978-605-67859-3-1
Birinci Baskı: Mart 2018
Kaan Burak Şen’in Oh Kaos adlı kitabını seçmemdeki sebep, Küsurat yayınlarında çıkan kitaplardan daha önce edindiğim keyifli tecrübe oldu. Selçuk Aydemir’in kitaplarını da o yayınevinde yazması bana yazarların eğlenceli bir üslupla yazacağını hissini uyandırdı. Gerçekten de keyif aldığım kısımlar oldu. Duygu Yazıcıoğlu’nun 4 Enişte 1 Cenaze adlı kitabı da bana güzel bir deneyim kazandırdığı için Küsurat yayınlarından çıkan bu kitabı okumakta hiçbir tereddüt yaşamadım. Okurken eğlendim diyebilirim.
Kitabın konusu: Olayda birbirinden farklı 25 hikâye söz konusu. Hepsinin başlığı da birbirinden ilginç. Girdiği Şişman Gövdeye Aşık Olan Depresif Ruh Skandalı” bu ilginç başlıklar ve güzel hikayeler arasında. Kitabın aslında belli bir konusu yok. Dediğim gibi 25 hikâye, 25 farklı konu sizleri bekliyor.
Küsurat yayınlarının absürt komedi tadındaki çizgisi, bana o yayınevindeki çoğu yazarı okumak konusunda bir özgüven veriyor. “Okuyacaksın kardeşim ama aynı zamanda eğleneceksin.” diyor adeta. Bu özgüveni bana sağladığı için ve de yayınevinin okuduğum kitaplarının çizgisinden bakarak gördüklerim bu kitabı tanıtmamın asıl sebepleri oldu aslında. Kaan Burak Şen’de Oh Kaos adlı eserinde 25 farklı konuyla, “yaşama tersten de bak, hep düz bakarak olmaz.” der gibi farklı bir bakış açısıyla okuyucuyu buluşturmuş.
Kaan Burak Şen’in biyografisi: 1989’da İstanbul’da doğdu. Belgesel, kısa film ve reklam çalışmalarında bulundu.
Kitabın hedef kitlesi aslında günlük yaşamında absürt olaylar yaşayan herkese yazılmış. Yaşadığımız olaylar karşısındaki davranışlarımız, tepkilerimiz gayet güzel aktarıldığı için aslında bize yazılmış. Eğer biraz gülmek, biraz kafa dağıtmak isterseniz bu kitap size faydalı olabilir diye düşünüyorum.
Kitabın dili ve üslubu hakkında konuşulacak olursa; gayet anlaşılır ve akıcı bir dil kullanılmış. Olaylar gayet rahat anlaşılıyor. Yazar olaylar karşısındaki tepkimizi belirtecek dili kullanmış. Bu da gerçekçi bir üslup olduğunu gösteriyor.
Küsurat yayınlarının yeni yazarlara verdiği desteği rahatlıkla görebiliyorum kitaptan. Zaten yayınevinin sahibi Burak Aksak, kendini yazar olarak kanıtlamış olmasına rağmen yeni yazarlara tanıdığı fırsatlar ile ne kadar özgüveni yüksek biri olduğunu da kanıtlıyor. Çok güzel bir iş çıkarmış Küsurat yayınları. Yeni yazarlar, bu her yeri talan edilmiş dünyadaki yeni sokaklar demek aslında. Bu sokaklarda gezip şaşırmamızı sağladığı için Küsurat yayınlarına ayrı bir teşekkür etmek gerek.
Kitap dışı kapak tasarımına gelecek olursak; bir camı kırılmış gözlük, aslında hayatımızı güzel simgeler olmuş. Zaten absürt hikayelerin bizi karşılayacağı kapak tasarımından da belli oluyor.
Son olarak yazarın yeni kitabı “Hayatındaki Tüm Kışları Unutan Adam” okuyucularla buluştu.
0 Yorum